Skandal-VM i Sapporo!

· Sportkommentar
Författare

Snö som påminner om kallt potatismos!

Så många fall i spåren har jag inte sett sen vi västkustbor invaderade skidspåren i Sälen 1981. Bra spår är grundkurs 1A när det gäller att arrangera skid-VM.

Drickalangning i nerförsbacke! 

I dagens lopp hade man ordnat gemensam drickalandning i en trång skymd nerförsbacke. Detta kostade Sverige ledningen.  En italiensk funktionär krockade med den svenske åkaren så han inte bra föll i snön utan även rasade i resultatlisten.

Kliva upp i ottan för att se skidor är ingen höjdare. Japan ligger 8 timmar före oss. Dagens eftermiddagstävlinga, lokal startid 14.00, började 06.00 i vår tidszon.

Japaner är duktiga på det mesta men vintersport verkar inte vara ”deras grej” riktigt. I alla fall har det inte gått så bra för Sverige i Asien. Minns med fasa det Ishockey-VM  som gick i Asien. Eller Söol-OS 1972, satt och såg på hästdressyr i två timmar innan fotbollen äntligen började. Den ena svarta hästen efter den andra ända till sista halvtimmen då kom det en brun häst. På den nivån måste man vara expert för att se om någon är bättre än nån annan.

Fasar inför Peking -OS, bara att vänta på London 2012. Då händer det i alla fall när jag är vaken. En timmas tidskillnad är inget att haka upp sig på.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: