Krypskytte mot tryckfriheten.

· Debatt
Författare

-Hot om våld får journalister tåla! -Det gör man till en viss gräns. Men barn och familj ska inte behöva utsättas för hot om våld. Tryckfrihetesförordningen, en av Sveriges fyra grundlagar fastslår att vem som helst har rätt att publicera sig utan risk för represalier. Att vem som helst kan lämna information till journalister utan att någon får lov till att efterforska vem som lämnat informationen.

Internet har gett oanade möjligheter att publicera sig men också oanade möjligheter för ”allmän hotare” att spy ur sig sin galla. Spy galla är inte ytrandefrihet, att föra en saklig debatt med underbyggda argument det är tryckfrihet.

Hur kunde det bli så här?

Var tog respekten för tryckfrihet, för demokrati, för andra människor och deras liv vägen?

Respekten för yttrandefrihet och tryckfrihet den finns inte ens på myndighetsnivå. Tidningen ttela.se testade offentlighetsprincipen genom att begära ut offentliga handlingar i enlighet med tryckfrihetsfördningen och resultatet var skrämmande. Bara ett fåtal handlingar lämnades ut i enlighet med lagen.

Respekten för demokrati åsidosätts var gång ett politiskt möte störs av skrikande gaphalsar som slår sönder allt i sin väg.

Respekten för andras liv och egendom åsidosätts varje fredagkväll när npgon krossar ett fönster eller river ner en staketbräda eller sparkar sönder en brevlåda som någon form av mandomsprov. -Inte mycket till man där. -Oh jag är en sån karlakarl, jag kan slita loss en staketbräda.

Linda Skugge slutar blogga på grund av hatmejl. Jag förstår henne och jag förstår henne inte.

Min familj har publicerat sig i tidningar sedan 1865, 142 år och det har på det privata planet varit en evig kamp emot myndigheter som velat hämnas tex genom att inte bevilja byggnadslov eller genom att underkänna deklarationer, som alltid godkännts efter överklagande, osv

Men vi har inte gett upp, nu står 6:e generation på tur.

Det fria ordet är viktigare än människor. När en faller ifrån kommer det en ny. Så måste det vara om man vill leva i ett demokratiskt land och det måste alla förstå och kämpa för!

Annars har vi diktatur i Sverige!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: