Miljörörelsen totalitär?

· Debatt, Götaland
Författare

Är miljörörelsen totalitär. I Norge förs nu diskussionen om miljörörelsen verkligen är demokratisk. Eller om ”den stora saken” rättfärdigar vilka medel som helst.

Det är i vilket fall som helst svårt att argumentera mot miljöförespråkarna för de är ofta väldigt högljudda. Hjälper inte argumenten tar ”stormtrupperna till vapen”.

Kör du fel bil på fel ställe släpper de ut luften ur däcken. Alla SUV-ar behöver ju inte vara på fel plats. Det kan vara en bonde som är i stan och handlar innan han kör tillbaka hem till ”plöjsla”.

Att ställa sig i vägen för trafiken, strunt samma om ambulanser eller brandbilar ska fram är väl inte heller någon särskilt demokratisk metod.

Resultatet av bränslebeskattningen börjar synas tydligt i Dalsland, Norra Bohuslän och i Skaraborg. Företagen och därmed arbetstillfällena flyttar till Göteborg. I till exempel Åmål har det startats hur många ”bidragsföretag” som helst. Åmåls kommun har lagt ut miljontals kronor på vart och ett utan att få mer än plåster på såren. När bidragen är slut stängs eller flyttar företagen. Bilindustrin vill ha just in time leveranser så billigt som möjligt. Eftersom transporterna är dels dyra dels beroende av goda vägar och järnvägar finns det inte en enda underleverantör norr om Uddevalla längs E6, norr om Vänersborg längs E45 och öster om Vara längs E20.

Tycker man att det är en demokratisk rättighet att få bo och arbeta där man vill då är den nuvarande utvecklingen klart odemokratisk.

Tycker man att man ska ha råd att värma sina hus så de inte möglar då är utvecklingen odemokratisk.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: