Här finns godaste Semlan!

· Götaland
Författare

 semla.jpgIdag är det Fettisdagen och nu ”får” vi äta semlor.  Med mandelmassa förstås. Kyrkohistoriskt äter man Semlor idag för imorgon börjar fastan och då blir det magert.Men det är ännu en knyckt helg. Kelterna firar Imbolc eller ljusfesten. I våra bygder firades för Vårfruns återkomst. Det vill säga att Freja kom tillbaka och befruktade jorden. I kristen tid har begrepper ”Vårfrun” halkat på sned och blivit ”Vår fru” som syftar på junfru Maria. Där ser man vad ”särskrivningar” kan ställa till med.Men det viktigaste var får man godaste semlan?Jo på Nordfeldts konditori i Vänersborg. I alla fall om man får tro Semleakademien så här skriver de

 Helt klart Sveriges godaste semla!Det finns ingen motsvarighet till denna.Jag anar att hemligheten ligger i att de blandar (tror det är) vaniljkräm i mandelmassan innan den lägges inuti dessa stora underbara bullar. Massan får perfekt halvlöskonsistens och en underbar smak som vore denhimlagjord! Att locken sedan är trekantiga gör den ju än mer lätt att hantera. Kom ihåg….locket ätes först…sedan semlan i sig.Mmmmmmmmmmmmmm………En smakupplevelse man går och längtar till hela året!

 Åh, om man ändå bodde lite närmare!

Dessa semlor är helt klart de godaste som finns, jag jobbar där och det är inte därför men när jag är ute och fikar på andra ställen när man är ute och åker så blir jag alltid så besviken för dom smakar inte som Nordfeldts  

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: