Varg rev får i Södertälje!

· Debatt, Götaland
Författare

Ett vargpar rev åtta får till döds utanför Södertälje! Reagerar du på den rubriken? Då är du förmodligen från Östra Svealand. Nu var det inte i Södertälje fåren revs den här gången utan i Ucklum i närheten av Stenungsund. Men avståndet mellan Stenungsund och Göteborgs central är ungefär lika långt som mellan Södertälje och Stockholms central. 

När vargen rivit får, renar eller hundar i vildmarken där det går fler kvadratkilometer på var människa dä har ”vargkramarna” rykt ut och bevakat eventuella lokala vargskyttar in spe. ”-Bonden får väl stängsla bättre!”. 

Nu härjar vargen bland Sveriges största djurbesättningar. -I tättbefolkade trakter, 50-400 människor per kvadratkilometer. Inte lika roligt längre.

Visst ska vi ha varg i Sverige men inte här! Inte bland de största djurbesättningarna och den tätaste befolkningen eller de mest trafikerade vägarna.

Framför allt ska vi inte ha denna usla inavlade vargstam. Vargar som inte duger till att jaga sin naturliga föda, som det finns gott om, utan går på instängslade tamdjur som inte kan komma undan. Precis som jägaren ska bytet ha en fair chans. Det gäller all jakt. 

Vi borde skjuta bort halva vargstammen och ersätta den med friska sunda djur från Canada eller Ryssland och då på rätt ställe i Sverige.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: