Ger du dina barn myrgift?

· Götaland
Författare

Problem med myror? Lätt fixat bara att hälla lite outspädd ”Fun light” över dem. Myrorna dör på fläcken! Detta berättas av författaren  Lars-Erik Litsfeldt på sin blogg. Karl E Arfors, tidigare forskningschef vid Pharmacia i USA och professor i mikrocirkulation bekräftar att så är fallet.

Det är Aspartamet i saften som gör susen på myrorna. Aspartam är ett nervgift som används som konstgjort sötningsmedel i stället för socker i de flesta lightprodukter.

När Aspartam bryts ner bildas signalsubstanser som överaktiverar nervcellerna så att de dör.

Europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten, EFSA, har beslutat att aspartam inte är skadligt för människor så länge som vi inte får i oss mer än 40 mg per kilo kroppsvikt. Det motsvarar 4 liter lightdryck per dag för en vuxen och 1,5 liter för ett barn.

Många barn dricker lätt 1,5 liter saft eller läsk och tillsammans med all annan konstgjort sötade livsmedel skulle jag bli förvånad om man inte överskrider gränsvärdet.

Tidigare undersökningar har påvisat att överaktivitet och fetma orsakas av konstgjorda sötningsmedel.

Vad jag är glad att vi gjorde eget äpplemos i lördags. Bara äpplen och äkta socker från betor växta i Skåne och Danmark. Nästa helg har vi fler mogna äpplen att göra mer mos av. Och i somras gjorde vi saft på fläder och äkta socker.

Vi bojkottar konstgjorda livsmedel så långt det går. Aspartam, sojaprotein och sånt som inte finns i mormors recept får stanna i butikens hyllor.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: