I bloggar står hela sanningen!? -Eller?

· Debatt, Götaland
Författare

Läste Sydsvenskan på nätet. Ögonen föll på den här artikelkommentaren:

Cencur

Till dig som är ny i stan… köp inte och prenumerera inte SDS. Dom vrider och vänder på sanningen så att det ska vara politisk korrekt. Läs fria nyheter på diverse bloggar! Undrar om SDS vågar ha med detta?


Tabasco  2008-09-03 16:46

Har nog lite svårt att hålla med ”Tabasco”. Bloggare vräker ur sig vad som helst utan att behöva bekymra sig om tryckfrihet, pressetik och faktakoll. Bloggar saknar ”ansvarig utgivare” som kan ställa till svars för vad som publiceras.

Bara att någon tror på att bloggarna talar sanning i alla lägen och ”proffesionella” medier ljuger är hårresande. I diktaturer kan det vara så men i ett fritt land.

Nja, jag kommer nog att fortsätta ta bloggare med en skeppslast salt. Visserligen skrivs det mycket skit i tidningarna. Men tanken att ge bloggarna monopol på sanningen gör mig mörkrädd.

Däremot förstår jag hur den typen av rykten kommer till. -Någon ”hör något på stan” någon tipsar tidningen – tidningen kollar fakta och grejen spricker. -Tipsaren blir förbannad och säger att de vågade de inte skriva om.

Det är det som är vitsen med att ha en professionell faktakoll innan man publicerar. Struntprat silas bort.

Läs gärna bloggar, men tänk på att alla inte talar sanning. Antingen av okunnighet, illvilja eller med politiska eller religiösa syften.

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: