Europa stoppar bankkrisen – Räddar Volvo!

· Debatt, Götaland
Författare

Varslet på Volvo i går var en direkt reaktion på bankkrisen. Ingen kan finansiera ett bilköp med lånade pengar just nu. Att bankkrisen blev så allvarlig är helt och hållet USA:s fel. Innan krisen hade man ett alldeles för slappt regelverk för bankerna. Bubblan byggdes upp och Wall Street rusade fram som ”världens finanscentrum”. Efter bankkraschen har man agerat tvehågset och lamt. Mycket beroende på presidentvalet,

Strax innan kraschen flyttades etiketten  ”världens finanscentrum” från Wall Street i New York till Threadneedle Street och Bank of England i London och finanskvarteren däromkring. I går förstärkte engelsmännen greppet över bankerna genom att köpa aktier i de engelska bankerna och ställa hårda krav på styrelserna. -Bankarbete inget bonusarbete!

Europa steg fram som frälsaren igår när de europeiska riksbankcheferna, jag USA:s dito fick vara med, mest för att få pisk på fingrarna, i ett samlat grepp sänkte räntan och konfererar dagligen för att lösa krisen.

Har inte USA förstått det förut så måste det vara klart som korvspad nu att ”gamla Europa” är nummer ett och jänkarna får vara glada om de får vara med och leka.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: